Σίγουρα τα έχετε συναντήσει κάπου, σε κάποιο τοίχο με graffiti, σε κάποια έντυπη διαφήμιση ή σε κάποια βιτρίνα καταστήματος. Είναι εκείνα τα μαύρα παράξενα τετράγωνα με τα ψηφιακά σχήματα, που αρχικά σας τράβηξαν την προσοχή, αλλά μετά τα προσπεράσατε…
Αυτά λοιπόν ονομάζονται QR codes (Quick Response codes), πρόκειται για ένα δισδιάστατο κώδικα που μπορεί να σαρωθεί και να διαβαστεί από μια smartphone κάμερα και να μεταφέρει πληροφορίες. Αυτέs οι κωδικοποιημένες πληροφορίες μπορεί να είναι ένα κείμενο, τα στοιχεία μιας business card, η διεύθυνση μιας προσωπικής ή εταιρικής ιστοσελίδας, το σύνολο φωτογραφιών στο Flickr, ο λογαριασμός στο Facebook κ.ο.κ.

Εφαρμογές
Είναι σίγουρο ότι τους γραφίστες η χρήση των QR codes θα μας απασχολήσει αρκετά στο άμεσο μέλλον. Είναι λοιπόν ευκαιρία, να δούμε πως οι εφαρμογές τους πάνω σε διάφορα υλικά και αντικείμενα, εκτός από μια ψηφιακή online απεικόνιση, μπορεί να αποτελέσει και μια νέα δημιουργική προσέγγιση.
Στη συνέχεια ακολουθούν μερικά παραδείγματα επαγγελματικών καρτών που δείχνουν πώς οι κωδικοί QR μπορούν να ενσωματωθούν στο νέο σχεδιασμό ενός κλασικού επικοινωνιακού υλικού.

πηγη:http://graficnotes.blogspot.gr/